Gimnastica masculină românească a furnizat ieri, la Mondialele de la Rotterdam, dezamăgirea zilei. Dublul campion mondial Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finalele la sol și sărituri, aparate unde anul trecut era invincibil.
Încă nerefăcut după accidentarea suferită înainte de Naționalele României, la tendonul lui Ahile, la piciorul drept, Marian Drăgulescu a fost departe de ceea ce arăta în urmă cu un an la Londra. Doar la 70% din potențialul fizic și antrenându-se cu dureri, el pornea spre Rotterdam cu dorința de a ajuta echipa la trei aparate – bară fixă, sol și sărituri – și de a prinde o finală la ultimele două. Însă calculele de acasă nu s-au potrivit cu cele de la Ahoy Arena. Marian (29 de ani) a avut o evoluție ezitantă la sol (14,300), ieșind imediat din topul de 8 care asigură biletul pentru finală, iar la sărituri, cu un punctaj de 15,800 și depășit de doi colegi, Koczi (16,266) și Berbecar (15,849), s-a văzut automat scos din lupta pentru podium. „Sunt dezamăgit, pentru că la antrenamente solul mi-a ieșit. Am încercat să fac tot ce am putut, însă așa e concursul și câteodată ai și o zi proastă”, a declarat el.
Premieră după un deceniu Lucrurile nu stau mai bine nici la echipe. Aflată pe locul 5 în clasamentul provizoriu, după prima zi de concurs, România are șanse minime să ajungă în finala pe echipe, unde urcă primele opt. Depășiți de Japonia, Marea Britanie, Coreea de Sud și Franța, tricolorii vor tremura până la finalul calificărilor, azi urmând să intre în concurs campioana mondială, China, cea europeană, Germania, dar și SUA sau Rusia, țări care ne pot depăși lejer punctajul. Elevii lui Ioan Suciu sunt astfel la un pas de a bifa o contraperformanță, ultima dată când România nu s-a regăsit în finală la Mondiale fiind în 1999, la Tianjin (locul 9).
Fetele au prins toate finalele la Mondiale După două zile de calificări ale concursului feminin, România a urcat în toate cele șase finale ale competiției. După ce și-au asigurat prezența în ultimul act pe echipe (programat mâine), gimnastele tricolore au obținut bilet pentru încă cinci finale: individual compus – Ana Porgras și Raluca Haidu, bârnă – Ana Porgras, care s-a calificat cu cea mai mare notă, 15,266, sol – Sandra Izbașa și Diana Chelaru, paralele – Ana Porgras și sărituri – Diana Chelaru. Finala la individual compus e vineri, iar finalele pe aparate, sâmbătă și duminică.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER